Svijet UGRIZEN DJEČAK

Pretopla zima izmamila zmije otrovnice

Neobično topla zima umalo je bila kobna za petnaestogodišnjeg dječaka iz Gradiške u BiH, kojega je trećeg dana siječnja ugrizla zmija otrovnica i samo zahvaljujući snalažljivosti susjeda te brzoj liječničkoj intervenciji izbjegnuta je tragedija, izvijestili su u četvrtak mediji u BiH

Prigodom čišćenja bunara u mjestu Gornja Jurkovica kod Gradiške iz zida je izišla zmija, za koju se pretpostavlja da je poskok, te je dječaka ugrizla za kažiprst desne ruke.

Ubrzo je pao u stanje šoka, a u pomoć je pritekao susjed koji ga je odvezao u hitnu pomoć u Gradišku, nakon čega je u kritičnom stanju prevezen u bolnicu u Banju Luku.

Voditelj banjalučke bolnice potvrdio je da je situacija bila dosta teška, ali se stabilizirala i dječak se trenutačno nalazi izvan životne opasnosti.

Ubijena zmija bila je dugačka oko 70-80 centimetara i imala je šarene pruge po sebi. Mediji navode da ni najstariji mještani s obje strane Save ne pamte da je nekoga ugrizao poskok.

Biolozi su za medije objasnili da je riječ o svojevrsnom poremećaju u prirodi te su naveli i druge neobične pojave nastale zbog globalnog zatopljenja, a primijećene su kod medvjeda i drugih životinja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još