Svijet GLUPOST GODINE

Zmago Jelinčič: U EU primite samo Istru i Dalmaciju

  • Autor: tportal.hr
  • 10.4.2009 14:44:07
  • 10.4.2009 14:01:39

Zastupnici Slovenske nacionalne stranke u pismu predsjedniku Europske komisije Joseu Manuelu Barrosu predložili su primanje samo Istre i Dalmacije u Europsku uniju, javila je slovenska agencija STA, a prenijeli slovenski mediji

Obje regije, prema njihovim tvrdnjama, nikad nisu bile dio Hrvatske, a to su postale tek nakon dolaska komunista na vlast poslije Drugoga svjetskog rata.

Zastupnici stranke, čiji je predsjednik ultranacionalist Zmago Jelinčič, Istru i Dalmaciju u EU žele zato što je riječ o važnim gospodarskim i političkim subjektima. Ulaskom tih regija u EU bilo bi olakšano ulaganje u hrvatsku obalu i razvoj turističke infrastrukture, prenosi Večernji.hr.

Ova inicijativa bi, prema mišljenju zastupnika SNS-a, trebala riješiti najmanje dva problema - granični spor između Slovenije i Hrvatske jer se sporna kopnena i morska granica nalazi u Istri, a Europska unija bi tako dobila svoju Floridu.

Slovenska nacionalna stranka koju predvodi Zmago Jelinčič otvoreno podržava konfliktnog Joška Jorasa koji, iako mu se kuća nalazi s hrvatske strane rijeke Dragonje, tvrdi da živi u Sloveniji.

SNS je na posljednjim parlamentarnim izborima održanim u rujnu 2008. osvojio 5,4 posto glasova, što im je donijelo pet mjesta u parlamentu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još