TOMA NIKOLIĆ

'Ako zatražim posjet Hrvatskoj, neće mi pasti kruna s glave'

04.01.2012 u 13:06

Bionic
Reading

Tomislav Nikolić, predsjednik Srpske napredne stranke (SNS), najjače srpske oporbene stranke, u razgovoru za beogradski dnevni list Novosti uoči predstojećih parlamentarnih izbora na kojima ozbiljno računa na osvajanje premijerske fotelje, govoreći o suradnji u regiji rekao je da mu 'neće pasti kruna s glave' ako zatraži posjet Hrvatskoj

Podsjetimo, SNS je nastao odvajanjem od Srpske radikalne stranke nakon što se Nikolić posvađao s notornim predsjednikom te stranke, haškim optuženikom Vojislavom Šešeljom.

Nikolić nakon odvajanja od radikala zastupa mekše stavove prema regiji, pa čak i proeuropske što se tiče srpskog članstva u EU. On je iznenađujuće naglasio da se zalaže za to da Srbija i Hrvatska povuku međusobne tužbe pred Sudom u Haagu nakon što je s hrvatske strane također spomenuta takva mogućnost.

'Svakako bih tražio da se odustane, i jedni i drugi, što je bilo, bilo je, sjekire zakopati, ašove izvaditi i krenuti s njima raditi', naglasio je Nikolić.

Također je spomenuo da je u Hrvatskoj na vlasti druga opcija. 'Vidjet ćemo kako će se to odraziti na politički život i odnos prema Srbima. Može se dogoditi da zatražimo da posjetimo i Hrvatsku, neće mi kruna pasti s glave', rekao je Nikolić i poručio da Srbija želi mirnu granicu s Hrvatskom.