'TURISTIČKA DIPLOMACIJA'

Sramotna izjava Župan Rusković došla i do Novog Zelanda

03.01.2012 u 09:45

Bionic
Reading

'Pijanim i ludim' mladim Novozelanđanima i Australcima rečeno je da se klone Dubrovnika, prenosi novozelandski portal NZherald i napominje kako je autorica ove izjave, Pave Župan Rusković, ubrzo nakon toga smijenjena zbog 'nedostatka turističke diplomacije'

Pave Župan Rusković napala je turiste rekavši da bi bilo bolje da ne dolaze u Dubrovnik, prenosi NZherald.

'Kad dođu u grad, pijani su i ludi. I to apsolutno nije primjereno ni za koji grad, a posebno ne za Dubrovnik', rekla je Župan Rusković, bivša hrvatska ministrica turizma, a napisao je lokalni tjednik Dubrovački list.

Kao odgovor, Dubrovnik gradonačelnik Andro Vlahušić je rekao da neće biti produljenja ugovora te je Župan Rusković smijenio s mjesta predsjednice radne grupe za destinacijski menadžment u Dubrovniku

'Dubrovnik je otvoren i slobodan grad gdje su svi gosti dobrodošli. Privatno mišljenje Pave Župan Rusković jest da neki turisti nisu dobrodošli u Dubrovniku, a mi takve izjave smatramo neprihvatljivima', kazao je dubrovački gradonačelnik.

Župan Rusković tvrdi da 'Dubrovnik ne treba pijane Novozelanđane ni Australce koji hodaju ulicama goli'.

Neki lokalni turistički dužnosnici krive je za nedostatak 'turističke diplomacije', ali neke turističke tvrtke kažu da je rekla ono što se drugi ne usude reći.

Brent Thomas
, organizator putovanja, rekao je kako je popularnost Hrvatske strahovito narasla u posljednjih nekoliko godina, a osobito među onima koji su željeli vidjeti nešto drukčije u Europi.

'Suočimo se s činjenicom da će bilo koje odredište imati problema. Novozelanđani vole dobar provod, kao i Australci, tako da će uvijek biti nepoželjni', kazao je Thomas.

Marija Kapiteli, direktorica Croatia Times Travel, rekla je kako su komentari 'neprimjereni, vrlo razočaravajući, beskorisni i vrlo naivni za svakoga tko se bavi turizmom', zaključio je tako NZherald.