Svijet VAL NASILJA U NEW YORKU

Zapaljive bombe bačene na islamski centar

Islamski vjerski centar, obližnja trgovina koju drže muslimani i dvije stambene zgrade bile su u nedjelju na meti zapaljivih bomba u četvrti Queensu u New Yorku, što je osudio gradonačelnik Michael Bloomberg

Glasnogovornik njujorške policije rekao je da su na zgradi Zaklade imama Al-Hoeja oštećena vrata molotovljevim koktelom.

Zaklada koja tvrdi da je najveća organizacija šijitskih muslimana u svijetu, piše na svojoj internetskoj stranici da su na njezina ulazna vrata bačene zapaljive bombe, ali da pritom nitko nije stradao.

Zapaljiva bomba bačena je i na obližnju trgovinu koju, po izvoru bliskom istrazi, drže muslimani. Posuda sa zapaljivom tekućinom bačena je i na privatnu stambenu zgradu koju za svoje vjerske obrede koriste hindusi.

U drugom požaru teško je oštećena još jedna stambena zgrada iz koje su se stanari, kršćani, uspjeli spasiti, izvijestila je policija koja sumnja da je riječ o podmetnutom požaru, ali nema dokaza o njegovoj povezanosti s drugim požarima.

Gradonačelnik Michael Bloomberg rekao je u priopćenju da ti kriminalni incidenti 'nisu u skladu sa ugledom New Yorka koji zajedno želimo stvoriti', dodajući da policijska istraga pokušava utvrditi jesu li požari povezani s drugim sličnim izgredima izvan New Yorka.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još