Svijet MUŽ IZ PAKLA

Afganistanac 15-godišnjoj supruzi čupao nokte i komade mesa

Mlada Sahar Gul bila je izložena teškom mučenju jer se nije htjela prostituirati. Suprugova je obitelj uhićena, no on je uspio pobjeći

Sahar Gul, 15-godišnja Afganistanka iz sjeverne provincije Baglan, udala se za 30-godišnjaka prije sedam mjeseci. Nije se htjela baviti prostitucijom pa ju je suprug zatvorio u podrum te je izgladnjivao, čupao joj nokte i kosu te joj kliještima otkidao komade mesa, piše CNN.

Afganistanska ju je policija na kraju ipak uspjela spasiti nakon što su djevojčini roditelji prijavili njezin nestanak. Tijekom spašavanja uhićeni su članovi suprugove obitelji, u čijoj je kući djevojka bila zarobljena, no suprug je uspio pobjeći. Sahar je odmah hospitalizirana, a policija je s ispitivanjem o okolnostima mučenja čekala dok se potpuno ne oporavi.

Direktorica baglanskog ureda za ženska prava Rahima Zarifi, koja je upoznala Sahar, kaže da je djevojka bila u vrlo lošem zdravstvenom stanju. Ističe da ovaj slučaj govori o lošem položaju žena u nekim dijelovima Afganistana, unatoč određenom napretku nakon pada talibana. Afganistanska nezavisna komisija za ljudska prava (AIHRC) prošle je godine zabilježila 2.700 slučajeva nasilja nad ženama, a samo u drugom tromjesečju ove godine 1.026.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još