Svijet OBUZDATI NACIONALISTE

Predsjednik Tadić osudio krađu hrvatske zastave

  • Autor: tportal.hr
  • 9.4.2009 15:58:40
  • 9.4.2009 15:26:55

Predsjednik Srbije Boris Tadić najoštrije je osudio skidanje hrvatske zastave sa zgrade ambasade u Beogradu

Predsjednik Tadić je naveo da je u kontaktu s nadležnim državnim organima 'kako bi se ekstremisti i huligani koji su ovo počinili uhitili i oštro kaznili', objavio je portal B92. Tadić smatra da ekstremisti postoje na objema stranama, ali da su i Srbija i Hrvatska odlučne da se ovakvi incidenti spriječe.

Takve namjere dvije države i srpski su i hrvatski državnici potvrdili prilikom nedavne posjete hrvatskog premijera Beogradu, rekao je Tadić.

Rekao je i da Srbija neće tolerirati incidente koji ugrožavaju integritet susjedne države i da nadležni državni organi rade svoj posao kako bi počinitelji ovog incidenta bili izvedeni pred lice pravde.

'Nikome nije u interesu, ni Srbiji ni Hrvatskoj, da se podižu nacionalističke tenzije koje mogu dovesti do pogoršavanja sigurnosti Srba u Hrvatskoj', rekao je predsjednik Tadić koji je u više navrata reagirao kod hrvatskih dužnosnika i oštro osudio šovinističke izjave, prijetnje i napade na Srbe u Hrvatskoj, prenosi B92.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da su kamere veleposlanstva Hrvatske u Beogradu snimile dvojicu koji su skinuli zastavu i da će protiv njih biti poduzete sve mjere.

Hrvatsko veleposlanstvo u Beogradu poslalo je u srijedu službeni prosvjed Ministarstvu vanjskih poslova Srbije zbog skidanja zastave s rezidencije veleposlanika.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još