Svijet ČESTITKA MILANOVIĆU

Barroso: EU će s Hrvatskom izići jača iz krize eurozone!

Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso čestitao je u utorak Zoranu Milanoviću na pobjedi na parlamentarnim izborima i njegovu izboru za predsjednika hrvatske Vlade

'U ime Europske komisije želio bih vam čestitati na rezultatima izbora za hrvatski parlament 4. prosinca i posebice na vašem imenovanju za hrvatskog premijera. Želim vam svaki uspjeh na vašoj novoj dužnosti', kaže se u Barrosovoj poruci koju je u utorak objavila Europska komisija.

Barroso navodi da je Hrvatska nakon potpisivanja pristupnog ugovora, kao pristupajuća zemlja, na pragu članstva u EU i da je to omogućeno širokim međustranačkim konsenzusom oko ulaska u EU te dodaje da je Milanović tome 'bitno pridonio'.

'Preuzet ćete odgovornost za Hrvatsku u izazovnim vremenima za ekonomsku stabilnost i rast. Uvjeren sam da smo zajedno bolje opremljeni za suočavanje s globalnim izazovima i da će EU, zajedno s Hrvatskom, izići jača nakon prestanka sadašnjih poteškoća', ističe Barroso.

'Dovršetak priprema za članstvo u EU drugi je izazov u vašem mandatu. Želim vas uvjeriti u potporu Europske komisije u pripremama za uspješno članstvo u EU', navodi Barroso i dodaje da se veseli suradnji s premijerom Milanovićem i njegovom vladom, posebice u ovom ključnom razdoblju prije nego što Hrvatska postane 28. članica EU-a.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još