BOKO HARAM

11 islamista uhićeno u Nigeriji

19.12.2011 u 13:35

Bionic
Reading

Nigerijska policija uhitila je 14 članova islamističke sekte i zaplijenila eksploziv nakon subotnjega oružanog sukoba u kojem su četiri naoružana napadača i tri policajca poginula u sjevernom gradu Kanou, objavio je u ponedjeljak policijski dužnosnik

obuna naoružane skupine Boko Haram bila je dosad uglavnom ograničena na saveznu državu Borno na krajnjem sjeveroistoku zemlje, ali se ove godine proširila na sjever Nigerije i glavni grad Abudžu.

'Jedan pripadnik skupine primijetio je da mu je kuća pod nadzorom i pozvao u pomoć svoje sudrugove koji su se dovezli u trima vozilima, napali policajce i ubili trojicu. Pripadnici specijalne policije, koji su pozvani na poprište napada, ubili su četvoricu pripadnika skupine', rekao je policijski načelnik Kanoa Ibrahim Idris.

Boko Haram sumnjiči se za niz oružanih i bombaških napada na sjeveru, a policija ne uspijeva suzbiti pobunu islamista koji su ove godine dvaput napali glavni grad, uključivo samoubilački bombaški napad na stožer UN-a u kojem je poginulo 26 osoba.