Svijet OČAJNI RUSI

Nakon izbora Putinu najniža popularnost ove godine!

Potpora ruskom premijeru Vladimiru Putinu pala je na najnižu razinu ove godine u prvom ispitivanju javnog mišljenja objavljenom nakon parlamentarnih izbora u Rusiji

Rezultati ankete, koju je proveo Sveruski centar za istraživanje javnog mišljenja (VCIOM) 10. i 11. prosinca i objavio u petak na svojoj internetskoj stranici, pokazuju da 51 posto Rusa odobrava način na koji on radi svoj posao. Za usporedbu, krajem studenoga je uživao potporu od 61 posto, a u siječnju ove godine od 68 posto.

Ispitivanje je pokazalo zamor i nezadovoljstvo premijerom koji se priprema za predsjedničke izbore u ožujku. Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov je izjavio, a prenose ruski mediji, da je pad potpore rezultat 'emocionalnog preopterećenja' među Rusima nakon izbora. Peskov je izrazio uvjerenost da će ta brojka ubrzo porasti.

Deseci tisuća ljudi prosvjedovali su u subotu i pozivali na nove parlamentarne izbore. Oporba tvrdi da su izbori za Dumu 4. prosinca bili namješteni u korist vladajuće Putinove stranke Jedinstvene Rusije.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još