Svijet PRONEVJERA DRŽAVNOG NOVCA

Chirac se neće žaliti, ali pobija presudu

Bivši francuski predsjednik Jacques Chirac koji je u četvrtak osuđen uvjetno na dvije godine zatvora zbog pronevjere državnog novca, rekao je da se 'neće žaliti', premda 'odlučno pobija presudu'

Jacques Chirac (79), prvi francuski predsjednik koji je osuđen nakon mandata, odluku da se neće žaliti obrazložio je time što 'nažalost više nema snage da se s novim sucima bori za istinu'.

No dodao je: 'Odgovorno tvrdim: ništa mi se ne može predbaciti'. 'Zapravo, odlučno pobijam tu presudu', rekao je u priopćenju.

Bivšeg predsjednika je sud u Parizu proglasio krivim za 'pronevjeru državnog novca', 'zloporabu povjerenja' i 'protupravno stjecanje koristi' u vezi s dvadesetak od 28 spornih ugovora o radu koji datiraju s početka 1990-ih, kada je bio gradonačelnik Pariza.

Chirac je kazao da se predaje 'sudu Parižanki i Parižana koji su ga tri puta birali za svoga gradonačelnika' i 'sunarodnjacima koji znaju tko sam: častan čovjek koji je uvijek želio i borio se za jedinstvo svih Francuza, za ugled Francuske i za mir'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još