Svijet VELEPOSLANICA SUSAN RICE

BiH saveznik SAD-a u Vijeću sigurnosti

Predsjedatelj predsjedništva BiH Željko Komšić susreo se u New Yorku s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom i američkom veleposlanicom pri UN-u Susan Rice koja je istaknula da je BiH tijekom nestalnog članstva u Vijeću sigurnosti bila najbolji saveznik SAD-u, uključivo i rješenja prijepornih pitanja Palestine i Libije, priopćeno je u četvrtak iz predsjedništva BiH

'Veleposlanica Rice je naglasila da je u Vijeću sigurnosti UN-a Bosna i Hercegovina bila najbolja suradnica i partnerica SAD-u. Istaknula je da članstvo u Vijeću sigurnosti donosi brojne izazove te kako je svjesna da je Bosna i Hercegovina morala donijeti odluke o teškim pitanjima, kao što su Libija ili Palestina', navodi se u priopćenju.

Dodaje se da je Rice čestitala BiH na promicanju ljudskih prava kao lideru u Vijeću sigurnosti UN-a za postkonfliktne rekonstrukcije i izgradnju mira.

Komšić je u New Yorku s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom razgovarao o rezultatima dvogodišnjeg članstva BiH u Vijeću sigurnosti UN-a, procesu uspostave vlasti u BiH, pitanju suradnje i procesa euroatlantskih integracija na zapadnom Balkanu te o razvoju događaja u Libiji i Siriji.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još