Svijet NOVA PREVARA

Bosanskohercegovački radnici izolirani u Kazahstanu

Trinaest lakovjernih bosanskohercegovačkih radnika, žrtava prevaranata koji su im obećali da će u Kazahstanu imati dobru zaradu, nalaze se mjesec dana u svojevrsnoj izolaciji u toj državi, a tek je u četvrtak jedan od njih medijima javio da žive u teškim uvjetima, prenijeli su u četvrtak tiskani mediji u BiH.

Ni mjesec dana nakon okončanja drame bosanskohercegovačkih državljana koji su bili prevareni i zatočeni u Iraku, sličan scenarij ponovio se sa skupinom radnika u Kazahstanu.

'U vrlo teškoj smo situaciji. Imamo samo jedan obrok dnevno - vodu od kupusa', rekao je za medije Zahid Kučević u telefonskom javljanju iz Almatya.

Pojasnio je da se nalaze u jednoj prostoriji bez ikakvih uvjeta, u kojoj nema ni vode. U Kazahstan ih je po navodima Kučevića, doveo jedan poduzetnik iz Sarajeva koji im je obećao dobar posao i zaradu.

Nakon što su jedan mjesec radili, nisu im isplaćene plaće. Posljednjih dvadeset dana su bez ikakvih prihoda i sredstava za život pa se ne mogu vratiti iz Kazahstana u BiH.

U ponedjeljak su kontaktirali veleposlanstvo Bosne i Hercegovine u Moskvi, koje im je obećalo pomoć kako bi se vratili kući.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još