Svijet NAMIJENJEN TAMOŠNJIM SRBIMA

Ruski humanitarni konvoj za Kosovo još čeka

Konvoj ruske humanitarne pomoći, namijenjen kosovskim Srbima, koji je u utorak prije podne stigao na srbijansko-kosovski granični prijelaz Jarinje, i u srijedu je ondje čekao jer nije mogao ući na Kosovo

Konvoj ima dvije mogućnosti ulaska na Kosovo - prihvatiti pratnju EULEX-a, što podrazumijeva uklanjanje barikada, ili ući preko graničnog prijelaza Merdara, izjavila je u srijedu glasnogovornica misije EU-a na Kosovu Irina Gudeljević.

Ruski veleposlanik u Srbiji Aleksanadr Konuzin, koji se nalazi u pratnji konvoja, izjavio je da Moskva kani pitanje blokade toga konvoja, kojim se doprema pomoć Srbima na Kosovu, postaviti na dnevni red sastanka na vrhu EU-Rusija u srijedu u Bruxellesu.

Po izvješću prištinske neovisne televizijske postaje KTV, Konuzin je rekao da je o tome razgovarao s ruskim ministrom za izvanredne situacije Sergejom Šojguom te da se taj prijepor pokušava riješiti.

Ruski je konvoj u utorak zaustavila policija Europske pravosudne misije na Kosovu (EULEX) na graničnome prijelazu Jarinje, jer je rusko veleposlanstvo u Beogradu odbilo pratnju policije EULEX-a, iako je već bilo podnijelo zahtjev za pratnju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još