Svijet RUSKA CENZURA

Zbog Putina smijenjen glavni urednik Kommersanta

Maksim Kovaljski, glavni urednik tjednika Kommersant Vlast, te glavni direktor holdinga Kommersant Andrej Galijev smijenjeni su pošto je posljednji broj objavio nekoliko članaka o izborima i izbornim nepravilnostima koje su izazvale masovne prosvjede oporbe koja tvrdi da su izbori bili namješteni, javljaju u utorak ruski mediji

Televizija Rosija 24 izvijestila je da je 'tu tešku odluku donio glavni dioničar izdavačke kuće Ališer Usmanov nakon objave posljednjeg izdanja časopisa Kommersant Vlast'.

Usmanov, koji se do sada nije miješao u uređivačku politiku kuće, objasnio je da je Kovaljski smijenjen zbog materijala kojima je 'prekršena novinarska etika', navodi se na internetskom portalu Gazeta.ru.

'Ti materijali graniče sa sitnim huliganstvom', rekao je Usmanov koji ne isključuje mogućnost podnošenja tužbe protiv Kovaljskog.

Ovotjedni broj časopisa Kommersant Vlast sadrži izvješće o namještanju izbora s fotografijama s birališta. Jedna od njih prikazuje glasački listić na kojemu je ispisana psovka adresirana na Putina.

Kovaljski je rekao da ne žali zbog sadržaja posljednjeg broja tjednika zbog kojega je smijenjen.

Glavni direktor izdavačke kuće Kommersant Demjan Kudrjavcov sam je podnio ostavku.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još