Svijet OBAMA ZA '60 MINUTES'

'Za promjene u D.C.-ju trebat će puno godina'

Američki predsjednik Barack Obama u nedjeljnoj je emisiji '60 Minutes' na TV mreži CBS energično branio postignuća svoga mandata u Bijeloj kući, ističući da u kampanji 2008. 'nije obećavao previše' te ocijenivši da će izbori 2012. biti 'sukobljavanje vizija'

Gostujući u '60 Minutes' CBS-a, najgledanijoj informativnoj emisiji na američkim nacionalnim TV mrežama, Obama je naglasio da ga stajališta zbog kojih je izabran 2008. i dalje motiviraju, iako sve više njegovih tadašnjih pristaša izražava nezadovoljstvo. Obama je kazao da se još uvijek zalaže za promjene politike u Washingtonu, kako bi obični Amerikanci 'živjeli bolje'.

'Nisam previše obećavao i podcjenjivao koliko će teško to biti ostvariti', rekao je Obama za CBS News.

'Vizija koju sam ponudio 2008. bila je nešto u što sam uvijek vjerovao... To je dugoročni projekt', rekao je Obama.

'Za promjenu kulture ovdje u Washingtonu, kojom dominiraju posebni interesi, trebat će više od godine dana, više od dvije godine, više od jednog mandata', dodao je američki predsjednik.

Izborni sustav u SAD-u gotovo u cijelosti financiraju poslovne korporacije, što se smatra njegovom najvećom slabošću, pa je Obama na predsjedničkim izborima 2008. težište financiranja nastojao prebaciti prema prilozima građana, što je poremetilo ravnotežu snaga i donijelo mu određenu prednost.

No, Obama je kazao da 'vjerojatno treba više od jednog predsjednika' da bi se ostvarile spomenute promjene.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još