Svijet ODBAČENA PRESUDA

Porotnici drijemali i tvitali i osudili čovjeka na smrt

Osuđenik na smrt u američkoj saveznoj državi Arkansas dobio pravo je na ponovni sudski proces, jer je, tijekom prvoga saslušanja, jedan porotnik drijemao, a drugi tvitao

Vrhovni sud u Arkansasu poništio je smrtnu presudu dosuđenu Ericksonu Dimasu-Martinesu i odredio održavanje novoga sudskog procesa.

"Činjenica da je jedan porotnik spavao, a drugi tvitao za vrijeme održavanja ročišta, pogreška je suca", stoji u objašnjenju suda.

Nakon sudske odluke o smrtnoj presudi zbog ubojstva počinjenog tijekom provale, odvjetnici Dimas-Martinesa uložili su 2010. žalbu na presudu, koju je prvostupanjski sud odbacio, no žalba je poslana i Vrhovnome sudu države Arkansas koji je odlučio u korist osuđenika i naložio obnovu postupka. Sud u obrazloženju navodi da je riječ o "neobjektivnosti suda" pri donošenju odluke, s obzirom na činjenicu da je tijekom prvoga saslušanja jedan porotnik drijemao, a drugi tvitao, unatoč izričitom upozorenju suca koji je istaknuo kako je tijekom procesa korištenje interneta zabranjeno.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još