OTROVANA RAKIJA

Trovač 'operira' po božićnim sajmovima

11.12.2011 u 09:38

Bionic
Reading

Zbog misterioznog trovača koji posjetitelje berlinskih božićnih sajmova nudi rakijom, koja potom kod njih izaziva povraćanje, konvulzije i gubitak svijesti, u bolnici je završilo sedam osoba, izvijestila je policija

Dvije zadnje žrtve trovanja, 24-godišnja djevojka i 26-godišnji mladić javili su se u subotu policiji nakon što su u medijima čuli za pet sličnih slučajeva trovanja koji su se dogodili prethodnoga dana.

Mladić i djevojka policajcima su ispričali kako ih je u srijedu navečer plavokosi četrdesetogodišnjak visok oko 180 cm ponudio čašicom rakije, kazavši im kako s njima želi proslaviti rođenje svojeg sina, nakon čega je vrlo brzo "nestao". Njegov modus operandi u svih je sedam slučajeva bio identičan. Svih sedam osoba nakon konzumiranja neznančeve rakije dobilo je konvulzije ili je izgubilo svijest i svi su povraćali, zbog čega im je pružena hitna medicinska pomoć u berlinskim bolnicama.

Policija još uvijek nije ušla u trag "berlinskom trovaču" koji je dosad "djelovao" na trima berlinskim sajmovima. Organizatori božićnih sajmova preko medija su pozvali sve građane Berlina na oprez te ih upozorili da ne konzumiraju pića koja se prodaju na štandovima.

Božićni sajmovi u Njemačkoj tradicionalno su dobro posjećeni. Mnogi ih Nijemci posjećuju tijekom vikenda ili nakon radnog dana, družeći se ondje s prijateljima uz kuhano vino ili rakiju.