Svijet BRITANCKI VOZE PO SVOM

Cameron: Nismo isključeni iz EU-a

Britanski premijer David Cameron je izjavio kako Velika Britanija nije isključena iz Europske unije unatoč njezinu protivljenju planu o promjeni sporazuma u Bruxellesu

'Nismo isključeni, mi smo i dalje dio EU-a, jedna smo od vodećih članica jedinstvenog tržišta", izjavio je Cameron u intervjuu za lokalnu televiziju nakon europskog samita u Bruxellesu.

Glede odbijanja Velike Britanije da prihvati promjene sporazuma 27 zemalja članica EU-a, rekao je kako to bez sumnje znači promjenu u odnosima Britanije s Europom, ali da "ono što je u središtu međusobnih odnosa - jedinstveno tržište, trgovina, ulaganja, gospodarski rast, povećanje zaposlenosti - i dalje ostaje isto", kazao je Cameron.

"Kad je riječ o obrani, mi smo glavna europska članica u NATO-u. Kad je riječ o europskoj vanjskoj politici, mi smo među glavnim čimbenicima", dodao je. "No nismo u monetarnoj uniji i ne želimo biti; nismo u Schengenskoj zoni i zbog toga sam sretan, jer želim da nas naše granice štite od ulaska u zemlju ilegalnih imigranata, oružja i droge", rekao je britanski premijer.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još