Svijet SPORNO MJESTO SUSRETA

Otkazan susret Jankovića i Janše

Najavljeni susret slovenskih političkih čelnika Zorana Jankovića i Janeza Janše, čije su stranke na slovenskim prijevremenim izborima u nedjelju osvojile najviše mandata u novom parlamentu, do kojega je trebalo doći kasno poslijepodne otkazan je, javili su slovenski mediji

Janša je na kratkoj konferenciji za novinare u Ljubljani rekao da mu je žao što do susreta, na kojemu se moglo razgovarati o mjerama štednje koje čekaju iduću vladu, nije došlo, ali da je pitanje koliko je Jankovićev poziv da se sastanu bio ozbiljan.

'To nismo ni shvatili kao formalan poziv za razgovore o koaliciji, Janković formalno još i nije mandatar', rekao je Janša.

Prema Janšinim tvrdnjama, sastanak je otpao jer je Janković predlagao da se sastanu u nekom restoranu, a ne u zgradi parlamenta, kako je inzistirao Janša. Janša je pak prije toga odbio Jankovićevu zamisao da se sastanu u gradskoj vijećnici, ocijenivši to mjesto neprimjerenim jer je Janković još uvijek gradonačelnik Ljubljane.

Janša je izrazio sumnju da će Janković, čija će stranka Pozitivna Slovenija u novom parlamentu imati 38 mandata, dva više od Janšine Slovenske demokratske stranke (SDS), moći sastaviti čvrstu koalicijsku vladu koja bi zemlja mogla izvesti iz krize.

'Nastavit će se razdoblje političke fragmentacije i konflikata koje smo vidjeli i zadnje tri godine', rekao je Janša.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još