Svijet FRANCUSKI MINISTAR

'Euro bi mogao eksplodirati, a Europa se raspasti'

Stanje je ozbiljno u Europskoj uniji, 'euro bi mogao eksplodirati, a Europa se raspasti', upozorio je u četvrtak francuski ministar za europsku politiku Jean Leonett

'Stanje je ozbiljno (...), euro bi mogao eksplodirati, a Europa bi se mogla raspasti, što može biti pogubno ne samo za Europu i Francusku, već i za cijeli svijet', rekao je ministar za televizijsku kuću Canal Plus, nekoliko sati uoči početka presudnog europskog susreta na vrhu u Bruxellesu.

Ako bude moguće, u raspravi o izlasku iz te dužničke krize u eurozoni trebalo bi sudjelovati svih 27 zemalja članica EU-a, ocijenio je. No Francuska i Njemačka ne isključuju mogućnost dogovora između 17 zemalja eurozone ako im se zemlje izvan eurozone, poput Velike Britanije ili Švedske, ne budu htjele pridružiti.

Čelnici Europske unije okupit će se krajem ovoga tjedna na ključnom samitu na kojem će pokušati dogovoriti promjene europskih ugovora radi jačanja fiskalne discipline s ciljem da vrate povjerenje investitora da je ulaganje u obveznice zemalja članica eurozone sigurno.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još