Svijet DŽEMPEROVSKI

Vasil Tupurkovski ide u zatvor na tri godine

  • Autor: S. S./B. S.
  • 7.4.2009 15:19:18
  • 7.4.2009 14:30:50

Bivši direktor makedonske Agencije za obnovu i razvoj Vasil Tupurkovski osuđen je na tri godine zatvora zbog zlouporabe kreditne linije iz Tajvana, a uz to će državi morati vratiti i dva milijuna eura, prenose makedonski mediji

SKOPLJE - Kazneni sud je za isto djelo izrekao zatvorsku kaznu u trajanju od dvije godine tadašnjem zamjeniku agencije Jovanu Andonovskom.

Tupurkovski i Andonovski su bili optuženi za potpisivanje štetnih ugovora s osam tvrtki, koje su iz tajvanske kreditne linije povukle oko tri milijuna dolara.

Tupurkovski je na čelu ove agencije bio od 1998. do 2000. godine u vladi Ljubča Georgievskog, kada je Makedonija priznala Tajvan.

Vasil Tupurkovski (1951) je makedonski političar, koji je u razdoblju 1990/1991. godine bio član Predsjedništva SFRJ iz Makedonije. Krajem 70-ih, bio je predsjednik Saveza socijalističke omladine Jugoslavije.

U zadnjih nekoliko godina, Tupurkovski je bio predsjednik Makedonskog olimpijskog odbora i Asocijacije nacionalnih olimpijskih odbora balkanskih zemalja.

Zbog nesvakidašnjeg odijevanja za jednog političara, u narodu je bio poznat po nadimku 'džemperkovski'.

Na njegovu opasku da ako se jedna republika osamostali Jugoslavija neće više postojati, Slobodan Milošević izrekao je čuvenu rečenicu 'Malo morgen!'

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još