Svijet EUROPSKI SOCIJALISTI

'Pobjeda Kukuriku koalicije je zaslužena'

Potpredsjednik socijalističkog zastupničkog kluba u Europskom parlamentu Hannes Swoboda izjavio je u ponedjeljak da je pobjeda Kukuriku koaolicije na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj zaslužena i da nova vlada treba nastaviti s reformama

'To je vrlo zaslužena pobjeda lijevo-liberalnog saveza koji dovodi svježu i neokaljanu vladu. Ipak, nova će se vlada suočiti s ozbiljnim izazovima. morat će nastaviti sa započetim reformama i pojačati ih. Moraju osigurati brzu i glatku ratifikaciju za pristupanje EU-u', rekao je Swoboda, izvijestitelj Europskog parlamenta za Hrvatsku.

"Sada treba promicati gospodarske reforme, koje su do sada bile zapostavljane, a socijalna pitanja moraju biti prioritet", rekao je Swoboda.

Swoboda se osvrnuo i na izbore u Sloveniji, kazavši da nije došlo "do očekivane pobjede konzervativaca".

"Socijaldemokrati su pretrpjeli gubitke, ali su građani ukazali povjerenje popularnom gradonačelniku Ljubljane. Osim toga, socijaldemokrati su bili uspješniji nego što se očekivalo. Kao i u Hrvatskoj, moraju se pokrenuti gospodarske reforme i riješiti socijalni izazovi", rekao je Swoboda.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još