Svijet LOŠE OSIGURANJE

Aktivisti Greenpeacea provalili u francusku nuklearku

  • Autor: P. S.
  • 5.12.2011 11:51:39
  • 5.12.2011 10:17:28

Francuska policija uhitila je u ponedjeljak četiri aktivista Greenpeacea koji su uspjeli ranije tijekom dana provaliti u francusku nuklearnu elektranu u blizini Pariza, javlja The Wall Street Journal

'Možemo potvrditi da je provaljeno u elektranu i da su četiri osobe uhićene. Naš je tim još tamo. Dodatne informacije nemamo', izjavio je policijski službenik koji je odbio objasniti kako je do provale uopće došlo.

Greenpeace je potvrdio da je nekoliko njihovih aktivista ušlo u elektranu jutros oko pet sati i da su se neki od njih uspjeli popeti i sjediti na krovu jedne od tvornice reaktora kako bi pokazali da je sigurnost upitna usprkos uvjeravanjima francuske vlasti.

'Ovom nenasilnom akcijom Greenpeace pokazuje da francuska nuklearna postrojenja nisu sigurna... Naši aktivisti s miroljubivim namjerama i malo sredstava su uspjeli doći do srca nuklearne elektrane', rekla je aktivistkinja francuskog Greenpeacea Sophia Majnoni d'Intignano.

'Nekoliko naših aktivista sjedilo je na krovu jednog od dvaju reaktora', izjavio je glasnogovornik Greenpeacea dodajući da su na zidu postrojenja uspjeli naslikati i znak opasnosti.

Nitko iz nuklearke nije htio komentirati ovaj slučaj.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još