NATASCHA KAMPUSCH

Rodila dijete otmičaru i zakopala ga u vrtu?

01.12.2011 u 13:41

Bionic
Reading

Natascha Kampusch rodila je dijete začeto u odnosu sa svojim otmičarom Wolfgangom Prikopilom, za vrijeme zarobljeništva koje je trajalo osam i pol godina, pišu europski mediji, prenoseći navode političara iz desničarske Slobodarske stranke Austrije

Austrijanka Kampusch, koja je oteta kao desetogodišnja djevojčica na putu za školu u Beču 1998. godine, pobjegla je Prikopilu 2006, nakon čega je otmičar počinio samoubojstvo pod kotačima vlaka.

Slučaj je od prvog dana praćen kontroverzama koje su sada prerasle u otvorenu optužbu iz austrijskih političkih redova.

Šef oporbe Heinz Strache iz austrijske Slobodarske stranke upozorava da je policija 'ignorirala dokaze o rođenju djeteta', koje je navodno zakopano u vrtu Prikopilove kuće u Strasshofu, 25 kilometara sjeveroistočno od Beča.

Prikriveni dokazi o mrtvom djetetu?

Strache tvrdi da su se policija i državni dužnosnici dogovorili sa socijalnim radnicima da prikriju činjenicu o pronalasku mrtvog djeteta.

Austrijska Zelena stranka također traži novu istragu temeljem glasina o djetetu. Zastupnik Peter Pilz zatražio je suspenziju državnih odvjetnika i istražitelja koji su bili uključeni u slučaj Kampusch. Zeleni također tvrde da su zanemareni ključni dokazi i da važne istrage nisu provedene.

Strache tvrdi da je imao uvid u tajne dokumente iz istrage, prema kojima su u podrumu kuće, gdje je Natascha provodila najveći dio vremena za vrijeme zatočeništva, pronađeni uvojak kose te knjiga o porodu i odgoju djece. Navodno su i psi trenirani za pronalazak tijela 'pronašli nešto', što je kasnije opisano kao 'pljesnivo drvo' i bačeno bez temeljitog pregleda.

Znakovito pitanje

Dagmar Belakowich-Jenewein, zastupnica Slobodarske stranke, koja također traži novu istragu, upozorava da nije moguće da je to bilo pljesnivo drvo: 'Ti psi su tako dobro trenirani da mogu razlikovati ljudske i životinjske ostatke.'

'Što se dogodilo djetetu? Gdje je ono sada?', zapitala je Belakowich-Jenewein. Dodaje da je na dan kada je pobjegla Natascha Kampusch pitala liječnika koliko se dugo nakon trudnoće može dokazati da je osoba bila trudna.

Strache naziva državne tužitelje koji su provodili istragu 'amaterima' i tvrdi da nisu imali hrabrosti doći do istine.

Slučaj Kampusch od samog početka obilježen je kontroverzama – od tumačenja njezine emotivne reakcije kada je saznala da si je Prikopil oduzeo život na željezničkim tračnicama (udarila je u plač i policajce nazvala ubojicama), do navoda da je njezina obitelj poznavala otmičara Priklopila. Sva slična nagađanja Natascha Kampusch odbacila je u knjizi objavljenoj prije dvije godine, što nije uspjelo ukloniti sumnje u njezinu iskrenost.