Svijet DAN DRUGI

Nastavljeni izbori u Egiptu

U utorak su u Egiptu otvorena birališta drugog dana glasanja u prvom krugu parlamentarnih izbora od pada predsjednika Hosnija Mubaraka, na koje su birači izašli u velikom broju unatoč političkim napetostima, javila je državna televizija

Egipćani će 498 zastupnika zastupničkoga doma Narodne skupštine izabrati u nekoliko izbornih krugova, koji se u pojedinim pokrajinama održavaju u različitim terminima. U ponedjeljak izbori su počeli u Kairu i drugome najvećem gradu Aleksandriji. Drugi krug održat će se 5. prosinca. Suez i Ausan izaći će na birališta 14. prosinca, a 3. siječnja Sinaj i područje delte Nila.

Konačni izborni rezultati očekuju se 13. siječnja. Izborni ciklus nastavit će se od 29. siječnja do 11. ožujka izborom senatora u Šuru (gornji dom) dvodomnog egipatskog parlamenta.

Neovisni američki promatrači su prenijeli pozitivne reakcije nakon prvog dana, rekao je jedan glasnogovornik State Departmenta.

'Ono što su do sada vidjeli je dosta pozitivno. Visoko sudjelovanje bez nasilja govore o uspješnom prvom danu izbora', rekao je Mark Toner.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još