Svijet PROMICANJE DOBRIH ODNOSA

Slovenski veleposlanik odlikovao Davora Ćutića

  • Autor: tportal.hr
  • 28.11.2011 15:27:44
  • 28.11.2011 14:40:52

Veleposlanik Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj Vojko Volk uz nazočnost vojnog izaslanika Republike Slovenije, brigadira Alojza Završnika uručio je odlikovanje Ministarstva obrane Republike Slovenije, Medalju za međunarodnu suradnju, mag. Davoru Ćutiću

Davor Ćutić aktivno je gradio dobre odnose Republike Hrvatske i Republike Slovenije koje je također promovirao i u međunarodnoj okolini. Osobno se angažirao za kvalitetu izvršavanja zadaća na području bilateralne suradnje te na to poticao i druge organizacijske jedinice i organe u sustavu. Radio je s tri slovenska vojna izaslanika: pukovnikom Bogdanom Koprivnikarom, brigadirom Bojanom Šuligojem i brigadirom Alojzom Završnikom. Za vrijeme njegovog vođenja međunarodne suradnje u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske između dvaju ministarstava bile su uspostavljene redovne obrambene konzultacije, koje su posebno u zadnjim godinama u velikoj mjeri doprinijele dubljoj suradnji i podizanju kvalitete bilateralnih kontakata na obrambenom i obrambeno-obrazovnom području, zapisano je u obrazloženju.

Veleposlanik Vojko Volk tom se prigodom zahvalio mag. Davoru Ćutiću za dosadašnju suradnju te naglasio interes Slovenije za jačanjem međusobnih odnosa kako na području obrane, tako i na drugim područjima od zajedničkog interesa.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još