SRETAN ZAVRŠETAK

Okončana drama radnika iz BiH u Iraku

26.11.2011 u 10:38

Bionic
Reading

Sedamnaestorica radnika koja su prijevarom završila na gradilištu u sjevernom Iraku, prema posljednjim informacijama, iračku granicu prešla su u petak oko 21 sat

Državljani BiH koji su danima bili u zatočeništvu u Iraku u četvrtak su krenuli prema Istanbulu, javlja Al Jazeera. Sedamnaestorica radnika koji su prevarom dovedeni na gradilište u iračkom gradu Erbilu prema posljednjim informacijama iračku granicu prešli su u petak oko 21 sat.

Navodno je riječ od šest Srba, jednom Hrvatu i 10 Bošnjaka. Na sjeveru Iraka su trebali raditi na gradilištu tvrtke Pank, no menadžer iračke tvrtke im je oduzeo putovnice i onemogućio povratak kući. Bili su angažirani preko tvrtke E. E. Baumontage u vlasništvu Eugena Eiricha i posrednika iz grada Teslića.

Na ulazu u Irak dobili su turističku vizu kojoj je istekao rok te su skoro završili i u zatvoru. Iz ministarstva vanjskih poslova za Dnevni avaz su rekli da bi radnici tijekom subote trebali stići u Istanbul gdje će ih preuzeti radnici BiH konzulata. Kažu da su odmah nakon što su saznali za ovaj slučaj stupili u kontakt sa svim akterima i poduzeli niz aktivnosti da se radnicima vrate dokumenti.