RASISTIČKA UBOJSTVA

Njemačka nastavlja s hapšenjem neonacista

24.11.2011 u 16:25

Bionic
Reading

Nijemac, 32-godišnjak, osumnjičen da je podržavao neonacističku skupinu odgovornu za niz rasističkih ubojstava u cijeloj Njemačkoj, uhićen je u četvrtak blizu Potsdama, objavilo je Savezno tužiteljstvo

Andre E. 'sumnjiči se' da je bio 'u bliskom kontaktu' s neonacističkom trojkom koju čine dva muškaraca i jedna žena, svi 30-godišnjaci, od 2003., ističe se u priopćenju tužiteljstva.

Godine 2007. snimio je video u kojem skupina preuzima odgovornost za ubojstvo devet stranaca, među kojima osam Turčina, između 2000. i 2006., svi ubijeni metkom u glavu, te policajke 2007. godine.

U filmu autori koriste lik ružičaste pantere te prizore iz atentata počinjenog 2004. u četvrti s velikom zastupljenošću imigrantskog stanovništva u Koelnu za koji bi također mogli biti odgovorni.

Tužiteljstvo u Karlsruheu, nadležno za terorizam, sumnjiči također Andrea E. da je posudio svoju iskaznicu za prijevoz željeznicom Deutsche Bahn kao i iskaznicu svoje supruge dvojici pripadnika neonacističke skupine.

Policija je izvršila premetačinu četiriju stanova u tri grada bivšeg DDR-a među kojima stana privedenog osumnjičenika u Zwickauu.