Svijet KONAČNA POTVRDA

Kosor i Josipović potpisuju pristupni ugovor 9. prosinca

Predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy i predsjednik poljske vlade Donald Tusk uputili su pismo predsjednici hrvatske vlade Jadranki Kosor u kojem ističu kako imaju čast pozvati je u Bruxelles, na svečanost potpisivanja Pristupnog ugovora 9. prosinca ove godine, priopćio je u utorak Ured za odnose s javnošću vlade RH.

Europsko vijeće je u ponedjeljak službeno potvrdilo da će Ugovor o pristupanju s Hrvatskom biti potpisan neposredno prije početka sastanka Europskog vijeća 9. prosinca u Bruxellesu.

'Sastanak Europskog vijeća održat će se 9. prosinca. Prije sastanka održat će se svečanost potpisivanja ugovora o pristupanju s Hrvatskom', priopćeno je u ponedjeljak iz Bruxellesa.

Ugovor će potpisati hrvatski predsjednik Ivo Josipović i premijerka Kosor te čelnici 27 zemalja članica. Nakon potpisivanja ugovora Hrvatska će sudjelovati na sastanku Europskog vijeća kao promatrač.

U razdoblju od potpisivanja pristupnog ugovora do ulaska u punopravno članstvo, 1. srpnja 2013. godine, hrvatski će predstavnici sudjelovati u radu europskih institucija kao promatrači. Moći će sudjelovati u raspravama, ali ne i glasovati.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još