IRAN PRIJETI

'Poslat ćemo Izrael na smetlište povijesti'

21.11.2011 u 15:00

Bionic
Reading

Zapovjednik zračnih snaga iranskih Čuvara revolucije, general Amir-Ali Hadžizadeh, izrazio je nadu da će Izrael počiniti pogrešku i napasti Iran, jer će u tom slučaju Teheran taj cionistički režim poslati na 'smetlište povijesti', prenosi AFP iransku agenciju Fars

'Jedna od naših najvećih nada je da će se Izrael odlučiti na takvu akciju jer već dugo vremena postoji prikupljena energija koju ćemo, nadamo se, iskoristiti da bismo neprijatelje islama poslali na smetlište povijesti', kazao je general govoreći o prijetnjama izraelskog napada na iranska nuklearna postrojenja.

'Razvoj naših raketnih kapaciteta nikada neće stati', dodao je Hadžizadeh.

Posljednjih tjedana izraelski su dužnosnici prijetili napadom na iranska nuklearna postrojenja. Iran je upozorio Izrael, ali i SAD, da će se u slučaju napada okomiti ne samo na izraelske već i na američke interese u regiji.

U međuvremenu je, kako prenose agencije, izraelski ministar obrane Ehud Barak upozorio da će za manje od godinu Iran imati nuklearnu bombu, oslanjajući se pri svojoj ocjeni na najnovije izvješće Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA). Barak je odbio reći da li Izrael planira napasti Iran, objasnivši da su sve opcije otvorene. Također je kazao da isto očekuje i od međunarodne zajednice.