Svijet SIMPATIZER AL KAIDE

Uhićen osumnjičeni za pripremu atentata u New Yorku

Simpatizer Al Kaide uhićen je u subotu u New Yorku dok je pripremao bombe koje je kanio upotrijebiti protiv policije i pripadnika američkih oružanih snaga, izjavio je u nedjelju navečer gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg

Jose Pimentel (27), dominikanskog podrijetla, preobražen na Islam, 'namjeravao je upotrijebiti bombe za napad na policijska vozila, poštansku opremu i vojnike koji se vraćaju iz inozemstva', istaknuo je gradonačelnik na konferenciji za tisak.

'To je moglo usmrtiti puno ljudi', izjavio je Bloomberg dodajući da je prije uhićenja 'bilo najmanje 13 terorističkih zavjera kojima je meta bio New York nakon 11. rujna'.

Taj je čovjek bio 'usamljeni vuk', motiviran nezadovoljstvom zbog angažmana američkih postrojbi u Iraku i Afganistanu, te inspiriran propagandom Al Kaide, dodao je gradonačelnik.

'Nije bio dio šire zavjere stranog podrijetla', kazao je Bloomberg.

Šef njujorške policije Ray Kelly istaknuo je da je osumnjičeni već proizveo tri bombe nakon što je kupio sastavne dijelove na nekoliko različitih mjesta i proučio savjete na Internetu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još