Svijet SAMO U JAPANU

Ministar se odrekao plaće zbog greške podređenih

Japanski ministar za okoliš Goshi Hosono objavio u petak da se odriče svoje plaće tijekom cijelog mandata nakon što su njegovi podređeni bacili zemlju koju je jedan stanovnik Fukushime poslao ministarstvu na testiranje

Goshi Hosono, zvijezda u usponu svoje demokratske stranke, rekao je da se zbog greške podređenih odriče svoje plaće koja u protuvrijednosti iznosi oko 112 tisuća kuna.

Jedan stanovnik Fukushime, koji živi 60-ak km od nuklearne centrale Fukushima Daiichi, teško oštećene u potresu i cunamiju u ožujku, uputio je prošlog tjedna na analizu ministarstvu okoliša paket zemlje iz svog dvorišta.

Nakon diskusije što poduzeti s paketom, jedan djelatnik ministarstva predložio je da se njegov sadržaj istrese izvan Tokija. U tome mu je pomoglo još nekoliko kolega, a upleteni su bili i njihovi neposredni šefovi. Svi su kažnjeni smanjenjem plaća i opomenama pred otkaz i premještajima.

Ministar je sebi zbog cijelog slučaja odlučio uskratiti plaću. 'Kao prvi čovjek tog ministarstva snosim tešku odgovornost', rekao je.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još