TELEFONIRAO ERDOGANU

Berlusconi narušio svečani protokol

04.04.2009 u 14:54

Bionic
Reading

Predsjednik talijanske vlade Silvio Berlusconi u subotu je nehotice omeo protokol svečanosti na kojoj su se u njemačkom Kehlu okupili čelnici NATO-ovih zemalja telefonskim razgovorom s turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom, doznaje se od izvora u talijanskoj vladi

Berlusconi je pokušao uvjeriti Erdogana da se više ne protivi imenovanju Danca Andersa Fogha Rasmussena na dužnost glavnog tajnika NATO-a, izjavili su izvori, a prenijeli su Ansa i informativna televizijska postaja Sky Tg24.

Berlusconi je po dolasku u Kehl, na njemačkoj obali Rajne, izašao iz službenog automobila razgovarajući na mobitel i nastavio razgovarati umjesto da krene prema njemačkoj kancelarki Angeli Merkel koja ga je čekala na crvenom tepihu.

Merkel je, smiješeći se, nastavila dočekivati goste, odustavši na kraju od nakane da svečanost počne dočekom Berlusconija koji si je zatim prstom začepio uho kako bi bolje čuo jer su se oglasile fanfare i nastavio je hodati preko mosta. Ostalima se pridružio tek za snimanje zajedničke fotografije na francuskoj obali.