VUK DRAŠKOVIĆ KLJUČAN

Srbiji prijete prijevremeni izbori

17.11.2011 u 15:47

Bionic
Reading

Glasovanje u Skupštini Srbije prekinuto je poslijepodne, nakon što su zastupnici Srpskog pokreta obnove (SPO) napustili dvoranu. Ako zastupnici SPO-a Vuka Draškovića ustraju na bojkotu, Srbiji prijete prijevremenu izbori jer je u tom slučaju vladajuća koalicija izgubila većinu u državnom parlamentu

Njihovu reakciju izazvalo je neuvrštavanje njihova prijedloga da se na dnevni red sjednice stavi glasanje o interpelaciji o radu ministra vjera i dijaspore Srđana Srećkovića, javlja Mondo.

Zastupnik SPO-a Žika Gojković objasnio je novinarima u parlamentu da su sjednicu napustili jer inzistiraju da se ta točka stavi na dnevni red, kako bi se završila 'ta priča o Srećkoviću', koji je i potpredsjednik SPO-a.

Na pitanje kako bi zastupnici SPO-a glasovali o toj interpelaciji, Gojković je odgovorio da bi bili suzdržani.

Prethodno je predsjednik Srbije Boris Tadić odbio je zahtjev lidera Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuka Draškovića da Demokratska stranka podrži smjenu ministra vjera i dijaspore Srđana Srećkovića. Drašković je od Tadića tražio da DS podrži razrješenje dužnosti jedinog ministra iz SPO-a budući da ne provodi politiku svoje stranke.

Drašković je naveo da se Srećković nije pridržavao stranačkog programa u oblasti dijaspore, provodio politiku stranke u Vladi, kao i da mu je to više puta tolerirano. S obzirom na to da je Tadić odbio Draškovića, ovaj ga je odlučio pritisnuti na način da mu uskrati podršku u parlamentu i sruši većinu.