Svijet SUMMIT NATO-a

Policija suzavcem rastjerala prosvjednike

  • Autor: Hina
  • 4.4.2009 9:10:11
  • 4.4.2009 9:06:38

Policija je u subotu ujutro potisnula više stotina prosvjednika protiv NATO-a koji su se pokušali približiti središtu Strasbourga, na istoku Francuske, gdje se održava summut Sjevernoatlantskog saveza.

Nedaleko od stadiona Meinau policajci su zasuli prosvjednike suzavcem kako bi rastjerali skupinu od stotinjak prosvjednika koji su pristizali iz kampa sa šatorima.

Pacifiste iz skupine 'No NATO' koji su se okupili pokraj sveučilišta policija je također rastjerivala suzavcem čim su se pokušali približiti sigurnosnoj zoni u središtu grada. U toj je skupini veći broj talijanskih državljana.

Kod upravnog središta, na Trgu Etoile, policija je potisnula skupinu maskiranih prosvjednika koji su krenuli prema središtu. Tu su oko 150 prosvjednika natjerali da se povuku.

Čelnici pacifističkih organizacija protiv NATO-a najavili su akcije građanskog neposluha za subotu ujutro u središtu prijestolnice Alzasa koje bi održavanje summita htjele omesti zauzimanjem glavnih prometnica prema Kongresnoj palači gdje se okupljaju čelnici 28 država i vlada Sjevernoatlantskog saveza.

Veliki prosvjed treba u subotu, nakon summita, okupiti više tisuća sudionika duž Rajne u Strasbourgu. Koordinacija udruga protiv NATO-a očekuje dolazak 30.000 do 60.000 sudionika.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još