MENTALNI BOLESNIK?

Uhićen mladić koji je pucao na Bijelu kuću iz kalašnjikova

16.11.2011 u 21:42

Bionic
Reading

Američka policija uhitila je danas u Pennsylvaniji 21-godišnjeg Oscara Ortega-Hernandeza koji je u petak ispalio jedan metak u Bijelu kuću, javlja FoxNews.

Naime, tajna služba je pronašla metak koji je razbio stakleni prozor na Bijeloj kući i zaustavio se u zaštitnom staklu. Metak je pronađen jučer rano ujutro prema lokalnom vremenu, potvrdio je jedan od agenata te dodao kako je još jedan metak pronađen ispred same Bijele Kuće.

Tajna služba još uvijek istražuje pucnjavu koja se još u petak dogodila nedaleko od Bijele kuće. Osumnjičenog mladića policija već ima u evidenciji u Idahu, Utahu i Texasu, a sumnja se kako je mentalno bolestan.

Puška AK-47 pronađena je u petak navečer u napuštenom vozilu nakon što su agenti oko 21 sat po lokalnom vremenu čuli pucnjavu na Aveniji Constitution 800-tinjak metara od Bijele kuće.

Inače, američki predsjednik Barack Obama i prva dama Michelle Obama u vrijeme pucnjave bili su u Kaliforniji odakle su otputovali na Havaje kako bi prisustvovali Azijsko-pacifičkom forumu o ekonomskoj suradnji. Vijest o otkrivenom metku odjeknula je SAD-om nedugo nakon što je predsjednik Obama sletio u Australiju u kratki službeni posjet.