U STRASBOURGU

Plenković pred zastpnicima europskih pučana

15.11.2011 u 19:23

Bionic
Reading

Državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković održao je u utorak u Strasbourgu govor pred zastupnicima Paneuropske Radne skupine Europske pučke stranke (EPP) u Europskom parlamentu, na temu 'Republika Hrvatska kao buduća članica Europske unije', priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI)

Plenković je govorio o završnim pripremama za potpisivanje Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, informativnoj kampanji uoči referenduma i o jačanju koordinacijskih mehanizama u Hrvatskoj za učinkovito djelovanje u institucijama Europske unije.

Prema priopćenju, državni tajnik je iznio stajališta Hrvatske o aktualnoj gospodarskoj i financijskoj situaciji u EU-u, pozdravio aktivnosti usmjerene ka stabilizaciji eurozone te je predstavio hrvatska stajališta o odnosima s državama regije jugoistočne Europe.

Tijekom boravka u Strasbourgu, Plenković se susreo s Josephom Daulom, predsjednikom skupine Europske pučke stranke u Europskom parlamentu, Hannesom Swobodom, izvjestiteljem Europskog parlamenta za Hrvatsku i europarlamentarcem Berndom Posseltom.

Razgovarali su o predstojećem usvajanju izvješća Hannesa Swobode o Hrvatskoj te o davanju pristanka Europskog parlamenta za sklapanje Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, što se očekuje 1. prosinca u Bruxellesu, stoji u priopćenju MVPEI-a