100 MILIJUNA DOLARA NA MJESEC

Izrael će i dalje držati zamrznutima palestinska sredstva

14.11.2011 u 19:31

Bionic
Reading

Izraelska vlada odlučila je u ponedjeljak da će nastaviti zadržavati prijenos poreznog prihoda koji duguje palestinskim vlastima, što je mjera koju je uvela prije dva tjedna nakon što su Palestinci primljeni u puno članstvo UNESCO-a

Jedan vladin dužnosnik je izjavio da su ministri glasovali za dalje zamrzavanje prijenosa prihoda koji vlada prikuplja u ime palestinskih vlasti. Ti prihodi, koji uključuju carinu na robu koja se uvozi na palestinske teritorije, iznosi oko 100 milijuna dolara na mjesec.

'Izraelsko stajalište u pogledu privremenog zadržavanja tih sredstava nije se promijenilo', rekao je drugi vladin dužnosnik za Reuters. Izraelska vlada je 1. studenoga, dan nakon odluke UNESCO-a o prijemu Palestinaca u punopravno članstvo te organizacije, donijela odluku o zamrzavanju daljnje isplate poreza i carina koje je do sada prikupljala za palestinske vlasti.

Jaser Abed Rabo, visoki dužnosnik PLO-a, izjavio je da je odluka donesena u ponedjeljak, u vrijeme dok međunarodni izaslanici borave u regiji i pokušavaju ponovno pokrenuti mirovne pregovore, 'Naznaka da Izrael nastavlja svoj politički i gospodarski rat protiv (palestinskih) vlasti'.