Svijet DOBRI SAVEZNICI

Medvedev zahvalio Berlusconiju na svemu

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev je, u telefonskom razgovoru sa Silvijom Berlusconijem nakon njegove ostavke na dosadašnju dužnost, zahvalio bivšem talijanskom premijeru na ‘značajnom osobnom doprinosu’ dobrim odnosima između dviju zemalja, objavio je u nedjelju Kremlj

‘Ruski predsjednik zahvalio je Silviju Berlusconiju na njegovu konstruktivnom višegodišnjem radu, kao i njegovu osobnom doprinosu odnosima između Rusije i Italije’, v stoji u Medvedevljevu priopćenju, što su ga u nedjelju objavile ruske novinske agencije. ‘Odnos između dviju zemalja dosegnuo je razinu bez presedana. Nadam se da će se i nastaviti na istoj razini’, stoji u priopćenju.

Italija je postala jednom od najbližih saveznica Rusije, među zemljama EU-a, zahvaljujući i bliskim osobnim vezama između Vladimira Putina i Silvija Berlusconija.

Sada već bivši talijanski premijer, Berlusconi, koji je ostavku na premijersku dužnost podnio sinoć, u nedjelju je u otvorenom pismu upućenom glavnome tajniku manje talijanske stranke ‘Desnica’, Francescu Storaceu poručio kako je ponosan na svoje aktivnosti tijekom ekonomske krize te je kazao kako se želi ponovno vratiti u vladu.
To je prva javna Berlusconijeva reakcija nakon jučerašnje ostavke.

‘Dijelim vaša politička uvjerenja i nadam se da ćemo nastaviti suradnju u vladi’, stoji u pismu. Il Cavaliere također objašnjava kako je ‘u utorak izgubio apsolutnu većinu, jer su na kraju prevladale sitne ucjene, a poznato je da je riječ o staroj navadi talijanske politike’.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još