Svijet ULAGAČI DONEKLE MIRNI

MMF pozdravlja napredak u Grčkoj i Italiji

Glavna direktorica MMF-a Christine Lagarde pozdravila je u subotu tijekom boravka u japanu "značajne političke napretke" u Grčkoj i Italiji

"MMF želi političku stabilnost i jasnoću u te dvije zemlje", objasnila je Lagarde u vezi Grčke i Italije novinarima u Tokiju. Naglasila je da drži da su ostvareni značajni napreci.

Italija je u petak donekle umirila ulagače nakon što je Senat izglasao paket mjera za borbu s dužničkom krizom, kako je i obećano Europskoj uniji. Tako je otvoren put za njihovo definitivno usvajanje u Zastupničkom domu i odlazak Silvija Berlusconija s premijerskog položaja.

U Grčko je nekadašnji viceguverner Europske središnje banke Lukas Papademos položio svečanu prisegu i preuzeo vođenje vlade sastavljene od pripadnika dviju najvećih grčkih stranaka koje su se o kriznoj koalicijskoj vladi uspjele dogovoriti tek nakon četiri dana žučnih rasprava.

"Veselim se imenovanju premijera Lukasa Papademosa kojeg dobro poznam i s kojim možemo razmatrati plaćanja šeste tranše i nastavak odnosa između MMF-a i Grčke", istaknula je Lagarde.

"U pogledu Italije veseli me da je Senat izglasao plan reforme koji je predan parlamentu. Danas u subotu se očekuje glasovanje u Zastupničkom domu", rekla je Lagarde.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još