ZASTRAŠIVANJE PROTIVNIKA

Iran najavljuje odmazdu za vojne prijetnje!

10.11.2011 u 15:41

Bionic
Reading

Iran će odgovoriti svom snagom na svaku agresiju ili čak i običnu vojnu prijetnju SAD-a i Izraela, izjavio je u četvrtak iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei u govoru pred vojnim časnicima

'Neprijatelji, posebice SAD, njihovi sluge i cionistički režim moraju znati da iranska nacija ne želi napasti nijednu zemlju, ali će svom snagom odgovoriti na svaku vojnu agresiju pa čak i svaku prijetnju, agresori će biti uništeni iznutra', izjavio je ajatolah Hamenei, prema službenoj stranici.

Izraelski mediji iznijeli su zadnjih dana informaciju o prijetnjama vojnim napadom na iranska nuklearna postrojenja, dok je IAEA u utorak iznijela 'ozbiljnu zabrinutost' zbog 'moguće vojne dimenzije' iranskog nuklearnog programa.

Kina se protivi sankcijama protiv Irana

Sankcije ne mogu temeljno riješiti pitanje iranskog nuklearnog programa, izjavio je u četvrtak glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornik je odgovarao na pitanja nakon objavljivanja izvješća IAEA-e koja optužuje Teheran da se nastoji opskrbiti atomskim oružjem.

Velike sile skupine šestorice ili 5+1 zadužene za dosje iranske nuklearne energije reagirale su različito na izvješće. SAD razmišlja o mogućem 'dodatnom pritisku' na Iran, Francuska i Velika Britanija su za nove i oštre sankcije protiv Irana.

No, Rusija čiji stav je isti kao i Kine, dala je na znanje u srijedu da neće podržati nove sankcije, ocjenjujući da nema ničega 'temeljno novog' u dokumentu IAEA.