Svijet VALENTIN INZKO

'Posao međunarodne zajednice u BiH nije gotov'

Visoki predstavnik međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu Valentin Inzko izvijestio je u srijedu članove povjerenstva za europska pitanja njemačkog Bundestaga da je nužno zadržati prisutnost međunarodne zajednice u BiH jer je stanje u toj zemlji i dalje nestabilno, objavljeno je u Sarajevu

'Očigledno je posao u BiH daleko od završenog', izjavio je Inzko u Berlinu, kako ga se citira u priopćenju što ga je objavio njegov sarajevski ured (OHR).

Inzko je upozorio kako su problemi pri uspostavi nove vlasti u BiH kao i nemogućnost usvajanja državnog proračuna otkrile 'strukturalne slabosti Daytonskog sporazuma'.

Kazao je kako je višemjesečna kriza veoma loše utjecala na stanje u zemlji, što se izravno odrazilo na značajno smanjenje priljeva stranih investicija, povećanje broja nezaposlenih na više od 500 tisuća te na sve teže funkcioniranje mirovinskog sustava.

Inzko je istaknuo kako je jasno da je BiH kao država još uvijek suviše ranjiva te da ne smije ostati bez potpore koju joj može pružiti visoki predstavnik međunarodne zajednice.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još