BLOKADA FAKULTETA

Beogradski studenti upali u Rektorat

09.11.2011 u 13:53

Bionic
Reading

Oko 150 studenata Filozofskog fakulteta upalo je oko 13 sati u Rektorat Univerziteta u Beogradu pozivajući rektora Branka Kovačevića da im se obrati

Studenti Plenuma su se u podne okupili na Platou ispred Filozofskog fakulteta, odakle su krenuli u Rektorat uzvikujući parole 'dolje uprava', 'dolje školarine', 'budžeta nema, bit će problema', javlja B92

Oni su došli u Rektorat pošto su, kako tvrde, dobili potvrdu da će im se na prosvjedu koji je počeo oko 13 sati ispred Filozofskog fakulteta pridružiti rektor, a pošto nije došao, otišli su ga 'potražiti'.

Studenti okupljeni u Plenumu Filozofskog fakulteta traže lakši upis u iduće godine studija, smanjenje školarine i smjenjivanje rektora sveučilišta, Branka Kovačevića.

Današnji prosvjed organiziran je jer je uprava fakulteta na sjednici Vijeća u utorak odlučila ignorirati studentske zahtjeve, Plenum studenata nazvali su tijelo koje nema legitimitet i odbila su pregovarati s predstavnicima Plenuma.

Studenti traže da se upis iduće godine studija omogući svima sa 48 bodova, bez prethodnog rangiranja. Zahtjev studenata je i taj da školarina ne bude veća od tri minimalne mjesečne plaće i da se uvede veći broj apsolventskih rokova.

Uprava Filozofskog fakulteta ukazala je da je zbog blokade fakulteta ugrožena regularnost prvog semestra.