Svijet OSTAVKA NAKON PRORAČUNA

Berlusconi obećao da neće na izbore u veljači

Talijanski premijer Silvio Berlusconi, koji je obećao da će podnijeti ostavku nakon što parlament usvoji hitne proračunske mjere i ključne gospodarske reforme, rekao je da će vjerojatno do prijevremenih izbora u Italiji doći u veljači 2012. a da se on ne namjerava kandidirati

'Dat ću ostavku čim se usvoji proračun i pošto vjerujem da ne može doći do formiranja nove većine, vjerujem da će početkom veljače biti održani izbori na kojima neću biti kandidat', izjavio je Berlusconi u razgovoru s glavnim urednikom dnevnika La Stampa.

On je kazao da će kandidat lijevoga centra za mjesto premijera biti bivši ministar pravosuđa Angelino Alfano.

Predsjednik talijanske vlade Silvio Berlusconi dat će ostavku neposredno nakon što parlament usvoji proračunske mjere i ključne gospodarske reforme obećane Europskoj uniji kako bi se izbjeglo širenje krize eura, objavilo je u utorak navečer predsjedništvo Talijanske republike.

Nakon prihvaćanja mjera, predsjednik vlade će ponuditi svoj mandat šefu države koji će voditi uobičajene konzultacije s većinskim strankama i oporbom, radi formiranja nove vlade, prema priopćenju iz ureda predsjednika republike.

Berlusconijeva odluka uslijedila je naklon glasovanja o proračunu u parlamentu, u kojem je izgubio većinu. I saveznici i protivnici pozivali su ga na ostavku.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još