SAN O IZLASKU NA MORE

U Beogradu opet zazivaju Veliku Srbiju

08.11.2011 u 15:31

Bionic
Reading

Zastupnici Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja pohvalili su ministra infrastrukture Milutina Mrkonjića za vizionarstvo i vjeru u 'Veliku Srbiju' jer je u državnom parlamentu obrazlagao Prijedlog zakona o pomorstvu

Šešeljevci kažu da on vjeruje u ideju te stranke da će Srbija jednog dana imati more pa će joj biti potreban ovakav zakon, prenosi B92. Inače radikalni zastupnici zasigurno nisu daleko od istine jer je Mrkonjić kadar navodno reformirane Miloševićeve Socijalističke partije Srbije koja osigurava većinu Demokratskoj stranci predsjednika Srbije Borisa Tadića. Mrkonjić, koji je ministar infrastrukture i energetike u Vladi Srbije, nedavno je posjetio grob Slobodana Miloševića izazvavši negodovanje i u Hrvatskoj zbog toga poteza.

Srbija, iako nema more i nijedan pomorski brod upisan u domaći upisnik, ne može uspješno okončati proces pristupanja Europskoj uniji ako svoje nacionalno pomorsko zakonodavstvo ne uskladi s europskom pravnom stečevinom, piše u predloženom zakonskom aktu.