18 ČLANOVA

U srbijanskoj Skupštini osnovan klub prijateljstva s RH

02.04.2009 u 17:53

Bionic
Reading

U srbijanskoj Skupštini osnovan je Klub prijateljstva s Hrvatskom u kojem je 18 zastupnika iz Koalicije za europsku Srbiju, zastupničkog kluba manjina i Liberalno-demokratske partije, priopćio je u četvrtak Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV).

Predsjednik DSHV-a i skupštinski zastupnik Petar Kuntić član je novoosnovanog kluba.

"Smisao osnutka zastupničkog kluba kao i zastupničkog kluba prijatelja sa Srbijom u Hrvatskom saboru jest tješnja parlamentarna suradnja te bolje poznavanje političkoga, kulturnog i gospodarskog stanja u dvjema državama", navodi se u priopćenju.

Samo boljim poznavanjem i pozitivnim pristupom smanjit će se predrasude na jednoj i na drugoj strani, istaknuto je u priopćenju DSHV-a.

Za predsjednika kluba izabran je Janko Veselinović, zastupnik Koalicije za europsku Srbiju. Na osnivačkoj sjednici kluba dogovoreno je da se prvi susret nedavno osnovane parlamentarne skupine prijatelja sa Srbijom u Hrvatskom saboru i kluba prijateljstva s Hrvatskom u Skupštini Srbije održi u svibnju ove godine.

"Svaki taj susret, u Srbiji ili Hrvatskoj, značit će korak naprijed u uspostavi novih odnosa između dviju zemalja, što bi svakako trebalo pridonijeti smanjivanju odbojnosti prema Hrvatima u Srbiji", izjavio je Petar Kuntić.