Svijet RATNI ZLOČINI

Kapetan Dragan čeka odluku australskih vlasti

Rok od 28 dana za žalbu na odluku Federalnog suda o izručenju Dragana Vasiljkovića Hrvatskoj prošao je, a on se nije žalio i time je praktički iscrpio sve mogućnosti da se na sudu bori protiv ekstradicije državi protiv koje je ratovao, piše beogradski Srpski informativni portal dodajući da je 'sada njegova sudbina u potpunosti u rukama ministra unutrašnjih poslova Brendana O'Connora'

Od njegova 'da' ili 'ne' na hrvatski zahtjev ovisi hoće li 'Australija predati svog i srpskog državljanina stranoj zemlji koja ga traži zbog navodnog ratnog zločina'. U praksi, podsjeća ovaj portal, ako ministar izda 'zeleno svjetlo' za slanje Dragana Vasiljkovića, on bi se mogao naći u zrakoplovu za Hrvatsku, moguće i prije nego što javnost bude obaviještena o takvoj odluci.

Beogradski portal doznaje od Vasiljkovićeve supruge Nade Lukić da se Kapetan Dragan odlučio žaliti Vrhovnom sudu samo na jednu presudu – onu kojom je odbačena njegova tužba protiv lista Australian za klevetu.

Vasiljković je nedavno poslao otvoreno pismo ministru O'Connoru, a ovog tjedna pridodano je još sedam različitih dokumenata kojima on potkrjepljuje svoj slučaj, tvrdi beogradski portal.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još