VEHABIJSKO UTOČIŠTE

Policija u potrazi za teroristima pretražila selo

01.11.2011 u 09:25

Bionic
Reading

Policijske agencije u Bosni i Hercegovini nastavile su široku akciju usmjerenu na provjeru djelovanja različitih zajednica u toj zemlji koje okupljaju pripadnike radikalnog islamskog vehabijskog pokreta a u sklopu tih operacija u noći između ponedjeljka i utorka pretražili su selo Ošve kod Maglaja u središnjoj Bosni, izvijestili su lokalni mediji

U selu Ošve koje do sada nije bilo poznato poput Gornje Maočke kod Brčkog navodno živi nekoliko desetaka vehabija a predvodi ih Izet Hadžić, povezan s vođom vehabijske zajednice u Maoči Nusretom Imamovićem.

Iz Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) potvrđeno je kako su u tijeku stalne aktivnosti na otkrivanja i sprječavanja terorizma.'Od petka kada se dogodio napad na američko veleposlanstvo te aktivnosti su intenzivirane u smislu povećanog broja pretraga, uzimanja izjava od osoba koja se mogu dovesti u vezu sa terorizmom i koje o tome mogu nešto znati. Plijene se materijali koji mogu poslužiti kao dokazi', izjavila je glasnogovornica SIPA-e Željka Kujundžija.

Tužiteljstvo BiH također je potvrdilo kako se nastavlja istraga započeta nakon napada Mevlida Jašarevića (23) na zgradu američkog veleposlanstva u petak u Sarajevu. Jašareviću je Sud BiH na zahtjev tužiteljstva u ponedjeljak odredio jednomjesečni pritvor.