Svijet SAMOUBILAČKI NAPAD NA KONVOJ

U Kabulu ubijeno trinaest vojnika NATO-a

Najmanje 17 ljudi, među kojima 13 američkih vojnika NATO-a i četvorica Afganistanaca, ubijeno je u subotu u samoubilačkom napadu na autobus u Kabulu, objavili su službeni izvori

Riječ je o najkrvavijem napadu na koaliciju nakon pogibije 30 američkih vojnika, od kojih 25 pripadnika specijalnih snaga, čiji je helikopter sredinom kolovoza srušen u pokrajini Vardak, južno od Kabula.

Taj novi napad u Kabulu, koji je pod strogim nadzorom zbog sve češćih napada talibana, novi je težak udarac za afganistansku vladu i NATO-ove saveznike, tri godine nakon odlaska borbenih postrojbi koalicije.

Glasnogovornik Isaf-a odbio je precizirati državljanstvo 13 poginulih pripadnika NATO-a i reći ima li ranjenih vojnika. U Washingtonu je jedan visoki dužnosnik američkog ministarstva obrane rekao da su svih 13 ubijenih vojnika Amerikanci te da će broj žrtava možda još porasti.

Talibanski pobunjenici koji se bore protiv vlade u Kabulu i njezinih saveznika u NATO-u preuzeli su odgovornost za napad sms porukom.

Trojicu australskih vojnika Isafa, koji su radili na obuci afganistanske vojske, iz još nepoznatih razloga ubio je u subotu jedan afganistanski vojnik u južnoj pokrajini Oruzgan.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još